Kuka minä olen?

naama

 Kukas minä olenkaan? Se on kysymys, jonka toisinaan joudun kysymään itseltäni vielä tänäkin päivänä, jonkin identiteetin osaseni vallatessa liikaa tilaa itselleen muiden palasten kustannuksella.

Lyhyesti sanottuna, olen Pinja. Epämääräinen mytty erilaisia palasia, tunteita ja ajatuksia, joista oikein kukaan ei ota selvää, ehkä vähiten minä itse. Olen kirjoittaja, kokemustoimija, järjestöaktivisti, roolipelaaja, mielenterveydenongelmien kanssa kamppaileva, uskottu, ystävä, tytär.. listausta voisi jatkaa loputtomiin. Yksi identiteettini osanen on vammaisuus, sainhan syntymässä matkakumppaniksi liikuntavamman. Se ei kuitenkaan hallitse elämääni, vaikka moneen asiaan enemmän tai vähemmän vaikuttaakin.

Elämäni on täynnä tekemistä, enkä muista aina pysähtyä hengähtämään. Käyn töissä sekä pää– että sivutoimisesti ja teen erilaisia projektihommia. Matkustelen ahkerasti ympäri Suomen ja tapaan ystäviäni. Vähäinen vapaa-aikani kuluu liikunnan, fiktion kirjoittamisen, roolipelaamisen ja konsolipelien parissa. Samalla kuuntelen usein podcasteja, joita olen alkanut tehdä itsekin. Minua voi kuulla paitsi omassa podcastissani Kynäniekan teehetkissä myös Invalidiliiton Ihan Sama? –sarjan toisella kaudella ja satunnaisesti jossakin muualla.

Kirjoittaminen on intohimoni ja sitä toivon tekeväni joku kaunis päivä myös päätoimiseksi työkseni. Koska sydämeni sykkii myös vaikuttamistoiminnalle ja huomaan sekä vammaisena, että mielenterveysongelmaisena yhteiskunnassamme paljon epäkohtia lähtien ihmisten asenteista ja päätyen aina rakenteellisiin seikkoihin, päätin yhdistää nämä kaksi asiaa. Näin syntyi Kynäniekan Salaiset mietteet.

Blogini tarkoitus on nostaa esiin mielestäni tärkeitä asioita näihin teemoihin liittyen ja levittää tietoisuutta vammaisuudesta ja mielenterveydestä mahdollisimman monesta näkökulmasta. Toivon tarjoavani tiedon lisäksi samaistumispintaa heille, joiden elämässä tai lähipiirissä on blogissa esiteltyjä ilmiöitä. Toivon, että tekstini herättävät ajatuksia ja tunteita, mahdollisesti avartavat tapaa katsella ympäristöä.

Vaikka käytän ainakin osassa julkaisuistani esimerkkinä itseäni, haluan todeta, etten henkilönä ole Kynäniekan salaisten mietteiden fokus.

Instagramissa minua voi seurata @kynaniekka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.