Kukas minä olenkaan?

Olet näköjään löytänyt tiesi Kynäniekan salaisten mietteiden pariin. Toivottavasti viihdyt sivuillani ja opit lukemastasi jotain uutta, ja tekstini herättävät sinussa tunteita hyvässä tai pahassa. Rakastan sitä, jos minua haastaa, kunhan sen tekee asiallisesti ja hyvin argumentoiden.

IMG-20200603-WA0037.jpg

Kuva ©Emmi Viitala

Persoona blogin ja @kynaniekka – IG-tilin takana

Tulit lukemaan minusta, joten minäpä kerron, kuka olen. Olen Pinja E, lempinimiä on vuosien varrella kertynyt monia, mutta käytetyin niistä lienee Pinde. Tupsahdin maailmaan vuonna 1995, jonka jälkeen ympärilläni on vallinnut enemmän tai vähemmän hallittu kaaos. Opiskelen media-alaa ja mikäli kaikki menee suunnitellusti, valmistun käsikirjoittajaksi viimeistään vuonna 2024. Sen lisäksi aloitan vuoden 2021 aikana seksuaalineuvojan opinnot Sexpolla. Kiirettä pitää, mutta olen toisaalta tottunut siihen, että minulla on tuhat ja yksi rautaa tulessa.  

Persoonana olen ajoittain kerrassaan hankala. En pelkää sanoa mielipidettäni ja onnistun etenkin suuttuessani käyttämään varsin terävää kieltäni ajoittain ajattelemattomasti. Innostun helposti kaikesta ja pidän uusista haasteista. Tulen kaikenlaisten ihmisten kanssa tarvittaessa toimeen, mutta mieluiten viihdyn yksin. Heille, jotka päästän lähelleni, olen uskollinen olkapää, joka tekisi mitä vain tärkeiden ihmistensä puolesta. Aikani on kortilla, mutta järjestän rakkailleni aikaa.  Harrastan roolipelaamista, kirjoittamista ja kuntoilua.  Äänikirjoja kuluu arjessani kiitettävä määrä. Toivon pääseväni joku päivä takaisin pyörätuolitanssin pariin, mutta siihen tarvitsisin hyvän parin, joka ei pelkää heittäytymistä.

Intohimoihini ovat aina kuuluneet tabuista puhuminen, psykologia ja tunteiden herättäminen. Sarjat ja elokuvat kuuluvat elämääni voimakkaasti kausittain.  Rakastan myös historiaa ja fantasiaa. Juureni ovatkin fiktiivisen proosan kirjoittamisessa ja en voi uskoa, että blogini on ollut aktiivinen jo vuoden 2019 alusta. Joskus aikanaan vannoin, etten koskaan kirjoittaisi asiatekstejä, mutta nyt huomaan, kuinka paljon asiat voivat vuosien varrella muuttua. Fiktion pariin ehdin nykyään vain äärimmäisen harvoin. Koulu ja sivutyöt esimerkiksi freelancer-toimittajana kun vievät paljon aikaa.

Matkakumppaninani on ollut syntymästä saakka CP-vamma. Se vaikuttaa elämääni moninaisesti, muttei rajoita minua, mikäli palvelut ympärilläni toimivat. Tarvitsen apua erinäisissä päivittäisissä toiminnoissa. Niissä minua auttavat henkilökohtaiset avustajat, joiden työnantajana toimin. Liikun pääasiassa pyörätuolilla, mutta pystyn kävelemään tuettuna. 

Miksi tämä blogi?

Pistin pystyyn Kynäniekan salaiset mietteet -blogin, koska huomasin yhteiskunnassamme paljon epäkohtia, joihin haluan vaikuttaa. Nämä epäkohdat ovat niin byrokraattisia, kuin asenteellisiakin ja vaikuttavat hyvin paljon hyvinvointiimme ja mahdollisuuksiimme osallistua yhteiskuntaan esimerkiksi vammaisina henkilöinä. Haluan normalisoida erilaisuutta esimerkiksi vammaisuuden ja mielenterveyskuntoutumisen näkökulmasta, sekä nostaa esille aiheita, joista ei muuten paljoa puhuta. Sillä tiedän, että vain keskustelulla asioita saadaan muutettua. Mitään ei tapahdu, jos muutosta jää vain odottamaan, vaan itse on tartuttava toimeen.

Blogini ei ensisijaisesti ole informaatioblogi, vaikka joku saattaisi sen sellaisena mieltää. Itse pidän tekstejäni enemmän mielipidekirjoituksina. Jos tutkin jotain tiettyä ilmiötä tai teemaa, pyrin luonnollisesti käyttämään tekstissäni lähteitä. Jos väitän jotain faktana, enkä mielipiteenä, linkkaan siihen lähteet. Siitä huolimatta tekstini koostuvat enemmälti mielipiteistä ja havainnoista, eikä sitä tule käyttää esimerkiksi asiateksteissä lähteenä, ellei kaipaa nimenomaan maanläheistä kokemusta jostain asiasta. Mikäli lainaat tekstiäni, muistathan merkata blogini lähteeksi ja ilmoittaa siitä minulle.  

Käsittelen teksteissäni niin mielenterveyttä, seksuaalisuutta, kuin vammaisuuttakin. Toisinaan olen yhdistellyt noita teemoja, toisinaan käsittelen niitä erikseen. Miksi juuri nämä teemat? Vammaisena mielenterveyskuntoutujana olen kohdannut vinon pinon haitallisia ennakkoluuloja, joiden tahdon katoavan. Seksuaalisuus puolestaan on teema, jonka kanssa itse kipuilin aikanaan, mutta joka nyt kiehtoo minua valtavasti. Haluan tämänkin teeman kohdalla puuttua harhaluuloihin, jotka vieläkin elävät kulttuurissamme.

Mikäli sinulla on ehdotus tai toive sisältöni suhteen, laita minulle ihmeessä viestiä. Kuulen mielelläni myös palautetta. Toivotan sinulle opettavaisia ja antoisia lukuhetkiä blogini parissa. Muualta somesta, kuten Instagramista, minut löytää nimimerkillä @kynaniekka.  Ota tili seurantaan!

Blogin grafiikoista, kuten headerista, kiitos @glitteraave Aliisa Talonen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.