Kuka minä olen?

Promo

Heippa! Olen Pinja E, tuttavallisemmin esimerkiksi Pinde, joskin lähimmäiseni kutsuvat minua milloin miksikin. Putkahdin maailmaan keväällä 1995 ja olen katsellut maailmaa koko elämäni pyörätuolista käsin synnynnäisen CP-vamman vuoksi. Omannäköiseni, vaihtelevan ja värikkään arjen minulle mahdollistavat henkilökohtaiset avustajat, jotka toimivat tarvittaessa käsinäni ja jalkoinani.

Olen rääväsuinen larppari, aktiivinen liikkuja kyynistynyt romantikko, ihmismielestä kiinnostunut vammaisaktivisti ja kirjoittaja. Nautin rutiineista, mutta toisaalta tylsistyn helposti ja tarvitsen jotain uutta ja jännittävää. Päädyn usein muiden olkapääksi ja uskotuksi. Vaikka olen mielestäni vähintäänkin haastava ihminen, on minulla sanottu olevan suuri sydän. Minulla on tuhat rautaa tulessa ja tartun usein uusiin haasteisiin. 

Rajoitteiden kanssa eläminen ei ole ollut aina helppoa. On ollut hetkiä, jolloin olen kyseenalaistanut, olenko mitään muuta kuin haasteet ja vaikutukset, jotka tuo kirjainyhdistelmä on tuonut minun elämääni. Olen useampaankin otteeseen kironnut.“Miksi juuri minä?” Vastoinkäymiset ovat osaltaan saattaneet ruokkia masennusta, jonka kanssa olen kamppaillut vuosia.

Ajan saatossa olen oppinut kuitenkin hyväksymään sen, että vamma on osa minua, eikä se välttämättä vaikuta minuun kielteisesti. Uskallan väittää, että se on tehnyt minusta avarakatseisemman ja hidastanut sopivassa määrin, etten ole ihan niitä pöllöimpiä päähänpistojani lähtenyt oitis toteuttamaan. Se on avannut silmäni asenteellisille ja yhteiskunnallisille epäkohdille. Sen ansiosta olen tutustunut mahtaviin ihmisiin ja kokenut asioita, joista varmasti olisin muuten jäänyt paitsi. 

Vamma on ominaisuus siinä missä muutkin. Se ei merkittävästi rajoita elämääni, kunhan ympäristöni ja siinä olevat asiat toimivat ja elinpiirini ihmiset osaavat nähdä minut kokonaisuutena, eivät vain haasteiden ja hankaluuksien myttynä. Se on muokannut paljon sitä, millainen ihminen olen ja miten koen maailman ympärillä. Määrittävä tekijä se ei ole koskaan ollut, vaikka toisinaan on siltä tuntunut.  

Miksi loin Kynäniekan salaiset mietteet

Olen aina halunnut vaikuttaa ihmisten ajatuksiin ja tunteisiin teksteilläni, oli kyse sitten fiktiivisestä proosasta tai asiatekstistä. Olen vuosien varrella havahtunut yhä enemmän siihen tosiseikkaan, että yhteiskunnassamme suhtaudutaan vielä nykyäänkin vammaisuuteen ja mielenterveyden ongelmista kärsiviin negatiivisesti ja ennakkoluuloisesti. Yhteiskuntajärjestelmässämme on paljon korjattavaa. 

Vuoden 2019 alussa päätin yhdistää kaksi intohimoani, kirjoittamisen ja vaikuttamisen ja näin syntyi tämä blogi. Tahdon nostaa esiin tärkeitä, toisinaan arkojakin aiheita, joiden pitäisi olla enemmän valokeilassa.  

Vaikka puhun usein monikossa “me vammaiset” tai “vammaiset”, se ei välttämättä tarkoita että asia olisi tapahtunut juuri minulle, kenties jollekin tutulleni. Jos puhun tekstissä selvästi itsestäni, on kyseessä omakohtainen kokemus. Vaikka käytän itseäni usein esimerkkinä sisällössäni, elämäni ei ole blogin fokus. Pysyn sisällön kanssa hyvin tarkkana yksityisyydestäni. 

Tiedostan, että sisältöni saattaa sisältää toisinaan kärkästä ja värikästä kieltä. Sen ei ole tarkoitus loukata ketään. Tällä alustalla esittämilläni mielipiteillä tai ajatuksilla en edusta mitään yhteisöä tai järjestöä, ainoastaan itseäni.

Instagramissa minua voi seurata @ kynaniekka

Blogin valokuvien ottamisesta ja grafiikoiden piirtämisestä on vastannut Aliisa Talonen (@glitteraave) ellei toisin mainita.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.