Kuka minä olen?

Hei vain hei! Olet siis päätynyt jonkin mutkan kautta blogiini, kiitoksia siitä. Toivottavasti viihdyt kynäilyjeni parissa! Mutta millainen henkilö minä, tätä blogia ja @kynaniekka IG-tiliä pyörittävä Pinja oikeastaan olenkaan? Otetaan selvää!

IMG-20200720-WA0007.jpg

Kuva ©Emmi Viitala

Minä, Kynäniekka 

Olen Pinja E, tuttavallisemmin ehkä Pinde, tai jos oikein läheiseltä ystävältäni kysytään niin Rotta. Putkahdin maailmaan 1995 ja sain elämänkumppanikseni synnynnäisen CP-vamman, joka itselläni vaikuttaa lähinnä liikkumiseen ja etenkin toisen käden hienomotoriikkaan. Arjessani pyörii henkilökohtaisia avustajia, jotka toimivat jalkoinani ja käsinäni silloin, kun omani eivät syystä tai toisesta riitä. Avuntarve ei tee minusta passiivista huolenpidon kohdetta, vaan olen oman elämäni aktiivinen rakentaja: Avustajien ansiosta elämäni on juuri itseni näköistä. Olin pitkään vertaistuen puutteen vuoksi vammani kieltäjä, joka ei tahtonut tulla niputetuksi ”niihin vammaisiin”. Jostain kumman syystä tämän asenteen omaavasta pikkulapsesta ja teinitytöstä kuoriutui vuosia myöhemmin vammaisaktivisti. Aktivismini laajeni myöhemmin kattamaan myös seksuaalisuuteen ja mielenterveyteen liittyviä seikkoja.

Minussa on kaksi puolta: on se kovapintainen rääväsuu, joka ei pelkää puhua suutaan puhtaaksi ja nostaa hyvinkin tabuina pidettyjä aiheita keskusteluun. Ja sitten on myös se herkkä ja satutettu minä, jonka näytän vain harvoille. Minä, joka yrittää taistella menneisyytensä demonien kanssa ollakseen jälleen kokonainen, parhaimmillaan kokonaisempi kuin koskaan ennen.

Minulla on heikkouteni ja osaan olla varsin tuittupää ja ärsyttävä, jos sille päälle satun. Siitä huolimatta minua on tituleerattu hyväksi kuuntelijaksi ja uskotuksi, jolle on helppo puhua. Minulla on taipumusta ottaa toisen huolet omikseni.

Olen mm. ensimmäisen vuoden medianomiopiskelija, vammaisjärjestön työntekijä, aktivisti, sekä vapaa kirjoittaja. Minulla on siis monta rautaa tulessa ja keväällä on tuleva yksi rauta lisää. Aikani on lähes jatkuvasti kortilla, mutta pyrin järjestämään sitä aina läheisilleni. Edellä mainittujen lisäksi olen. mm. liveroolipelaaja, aktiivinen kuntoilija ja kuntoutuja, psykologiasta kiinnostunut ja hiukan vinksahtanut otus, jolle läheiset ihmiset ovat kaikki kaikessa.

Blogi – ja lehtitekstien lisäksi teen mm. kokemustoimijan keikkaa, eli puhun vammaisuudesta omista lähtökohdistani erilaisia teemoja käsitellen. Tutustu tarjontaani ja tilaa minut puhumaan!

Mikä ihmeen Kynäniekan salaiset mietteet?

Kirjoittaminen on minulle keino havainnoida maailmaa ja ilmaista itseäni. Olen aina ollut enemmän kiinnostunut fiktiivisten tarinoiden luomisesta, ja sen kautta tunteiden herättelystä, kuin asiatekstien kynäilystä. Kaikki kuitenkin muuttui 2019 alkuvuodesta, kun tuolloin minulle läheinen ihminen suostutteli minut aloittamaan blogini. Hetkessä syntyi kipinä, joka ei ole tähän päivään mennessä sammunut.

Kirjoituksissani käsittelen yhteiskunnan epäkohtia sekä itseäni kummastuttavia ja pohdituttavia asioita niin mielenterveyteen, vammaisuuteen, kuin seksuaalisuuteenkin liittyen. Joskus nämä kaikki teemat yhdistyvät jouhevaksi kokonaisuudeksi. Käytän teksteissä omanlaista, toisinaan ronskiakin kieltä, mutta tarkoitukseni ei ole koskaan loukata mitään ryhmää tai henkilöä, ainoastaan herättää tunteita ja keskustelua. Käytän itseäni joissain teksteissä esimerkkinä. Kaikki kirjoittamani asiat eivät kuitenkaan kuvasta suoraan omaa elämääni, vaan suurin osa on kirjoitettu yleishavaintojen pohjalta. Tekstit kertovat minusta, jos olen sen selvästi tuonut esiin.

Vaikka olen toiminut useassa eri vammaisorganisaatiossa, tekstit edustavat vain omia mielipiteitäni ja havaintojani. Olen avoin kaikenlaisille yhteistyöprojekteille, jos ne sopivat blogini teemoihin. Mahdollisista yhteistyökuvioista on informoitu lukijaa selvästi.  Yhteistöiden lisäksi olen avoin myös juttuaiheille. Lähesty minua rohkeasti yksityisviestillä, jos mielessäsi on jokin asia, jota minun pitäisi sinusta käsitellä.

Instagramissa voit seurata tekemisiäni @kynaniekka

Blogissa esiintyvistä grafiikoista on ollut vastuussa Aliisa Talonen (@glitteraave) ellei toisin mainita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.