Kuka minä olen?

naama

Olen Pinja E, tuttavallisemmin Pinde. Putkahdin maailmaan vuonna 1995 ja syntyessäni sain matkakumppanikseni CP-vamman. Vamma ei ole koskaan määrittänyt minua tai elämääni, vaan se on ollut ominaisuus siinä missä silmieni väri. Luonteeltani olen intohimoinen, luova, päättäväinen. Monet sanovat minua itsevarmaksi ja rohkeaksi, kuoreni alla olen kuitenkin hyvin epävarma ja arka.

Kasvoin vammattomien keskellä, vertaistuen merkitys ja vammapiirit löysin vasta myöhäisellä teini-iällä. Vartuin ajatellen olevani vain terve, joka nyt sattui tarvitsemaan enemmän apua arkisissa asioissa. En halunnut tulla niputetuksi yhteen vammaisten kanssa. Nuorena se, etten pystynyt tekemään jotain ystävieni kanssa, aiheutti minulle suuria kriisejä.

Vertaistuen löydettyäni ymmärsin, että omista rajoitteistaan voi olla kiitollinen. Se on opettanut minulle avarakatseisuutta ja sitkeyttä, tuonut elämääni mahtavia ihmisiä.  Vammani ansiosta ymmärrän, että yhteiskunta on kaukana tasa-arvoisesta. Voin omalla panoksellani olla rakentamassa parempaa yhteiskuntaa, jossa erilaiset ihmiset kohdataan ennakkoluulottomasti. Kannan korteni kekoon kirjoittamalla ja luennoimalla, sekä kohtaamalla ihmisiä.

Kynäniekan salaiset mietteet loin ottaakseni kantaa tabuihin. Puhun avoimesti vammaisuuteen liittyvistä asioista, sillä monet asiat, jotka meille invoille ovat arkipäivää, tulevat yllätyksenä heille, joilla ei ole asioista kokemusta. Pohdin mielenterveyttä ja siihen liittyviä ongelmia, jotta stigma heikkenisi. Tahdon nostaa epäkohtia esiin, jotta asiat voisivat joskus muuttua. Näin tehdessäni tiedostan pistäväni itseni alttiiksi negatiiviselle huomiolle.

Blogin ohella arkeni täyttyy töistä, luentokeikoista, erilaisista mediaprojekteista, liikunnasta ja matkustelusta. Ystävieni kanssa käyn elokuvissa, tanssimassa ja vietän rauhallisia koti-iltoja.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.