Kirjoittamisen tilaustyöt

Kirjoitan lehtiin, yrityksiin, teattereille ja yksityishenkilöille erilaisia tekstejä, aina käsikirjoituksista kolumneihin ja henkilökuviin. Ota rohkeasti ja räätälöidään juuri sinulle ja budjetillesi sopiva paketti.

Käsikirjoittaminen

Käsikirjoittaessani olen oppinut pitkäjänteitä työskentelyä, kommunikointia muun tekijätiimin kanssa ja toisaalta myös rohkeutta tehdä kirjoituksestani persoonallinen ja massasta erottuva kokonaisuus, joka tekee tutustakin aiheesta kiinnostavan katsottavan.

Peruspilareitani käsikirjoittaessa on tasapainottaa omaleimainen kädenjälkeni yhteen niin muun tekijätiimin kuin mahdollisen asiakastyön tilaajan kanssa. Hyvä käsikirjoitus syntyy yhteistyöllä ja kyvyllä kuunnella, ottaa kritiikki ja toiveet huomioon samalla kun uskaltaa itse tulkita ja katsoa aihetta uusista näkökulmista.

Ulkopuolinen käsikirjoittaja voi palvella hyvin esimerkiksi mainostarpeissa, joissa halutaan saada aikaiseksi katsojaa puhutteleva ja kekseliäs tapa markkinoida haluttu tuote. Myös teatterikäsikirjoituksen voi ostaa kaltaiseltani ulkopuoliselta taholta näppärästi, jolloin tietenkin käyn tutustumassa tiloihin ja neuvottelen muun tiimin kanssa mitä teokselta halutaan ja käytännöntoteutuksesta lavan, rekvisiitan ja käsikirjoituksen suhteessa.

Novellit

Haluatko persoonallisen lahjan ystävällesi, iltasadun lapsellesi tai päiväkodin kerholle? Saavuit oikeaan paikkaan. Kerro minulle tarinaan liittyvät ominaisuudet, joiden haluat esiintyvän siinä, tai anna vapaat kädet. Voit määrittää etukäteen esim:
Genre(t)
Haluatko tuotoksesta lastensatumaisen vai tyylillisesti enemmän kaikenikäisille sopivan
Toiveita hahmojen luonteesta
Juonellisia kriteereitä
Ilmoitathan novellia tilatessasi aina kohdeyleisön iän / ikähaarukan. Pituudeltaan novellit voivat olla 1-15 sivun mittaisia. Pituus määräytyy muiden kriteerien mukaan, huomioon otetaan myös tilaajien toiveet. Hinta määräytyy tehdyn työmäärän mukaan.

Kolumnit

Kolumnit ovat rakastettu journalistisen kirjoittamisen muoto, joka tuo usein kärkkään näkökulman johonkin ajankohtaiseen aiheeseen.
Kolumnistina tahdon herättää ihmisissä ajatuksia ja tunteita, vaikka tämä saattaisikin olla eri mieltä terävänä, mutta huolellisesti perusteltuna esiin nostetun mielipiteen kanssa. Kolumni voi olla samaan aikaan yhteiskunnallisesti tärkeitä teemoja kantava kuin viihdyttäväkin. Toisaalta olen mukauttumiskykyinen ja kykenen kirjoittamaan erilaisista teemoista eheitä, toisistaan poikkeavia kokonaisuuksia.
Tarjoan lehdille osaamistani oivaltavana ja teräväkielisenä kolumnistina.

Henkilökuvat

Henkilökuva syventää lukijalleen henkilöhahmoa tietystä näkökulmasta.
Henkilökuva onnistuu parhaimmillaan luomaan etäisestä samaistuttavan ja inhimillisen, ymmärrettävän henkilön ja tätä kautta voi kokonaan jopa muuttaa, tai ainakin avartaa lukijansa ajatus- ja arvomaailmaa laajemmaltikin.
Henkilökuva sopii niin yrityskäyttöön, esimerkiksi nettisivuille asiakaskunnan luettavaksi kuin lehden artikkeliksikin.

Reportaasit

Reportaasia kirjoittaessani havainnoin määrättyä tilaa/tapahtumaa/asiaa paikanpäällä, tutustuen siihen syvemmin ja luoden sitten kokemastani, mahdollisten haastatteluiden avulla, laajemman ja yleisöä koskettavamman näkökulman. Reportaasissa pyrin tuomaan tekstin lähelle lukijaa ja mahdollistamaan tämän samaistumisen ja henkilökohtaiselle tasolle pääsemisen juttuni kanssa. Tyylilajina reportaasi lähentelee kaunokirjallisuutta eroten näin artikkeleista ja uutisista, jotka pyritään esittämään hyvin objektiivisesta näkökulmasta. Reportaasi sen sijaan voi rönsyillä ja pureutua hyvin syvällekin lukijansa tunnemaailmaan.
Reportaasi on oiva ja kekseliäs tapa vaikkapa yrityksille ja yhdistyksille dokumentoida tapahtumiaan, joko mainostarkoituksessa tai osana heidän tiedotustaan.