Seksuaalineuvonta Kynäniekan tapaan

Kuvan on ottanut: Emmi Viitala.

Ihmisoikeudet, joihin myös seksuaalioikeudet, kuuluvat, ovat minulle sydämenasia. Aloitin polkuni seksipositiivisena aktivistina ja alkaessani puhua seksuaalisuuden moninaisuudesta lukuisat ihmiset kääntyivät puoleeni mietteineen. Tahdoin kohdata heidät niin, että minulla on oikeaa tietotaitoa ja osaamista. Niinpä lähdin opiskelemaan Sexpo-säätiöllä seksuaalineuvojaksi.

Kouluttaudun seksuaalineuvojaksi, sillä tahdon omalta osaltani olla monipuolistamassa seksuaalisuuteen liittyvää keskustelua ja tarjota apua ja tukea jokaiselle tarvitsevalle. Itse useampaan vähemmistöön kuuluvana tiedän, kuinka hämmentävä ja ajoittain kipeä asia seksuaalisuus voi olla, ja siksi tahdonkin auttaa juuri sinua löytämään seksuaalisuudesta voimavaran. Teen työtä suurella sydämellä, asiakkaani yksilöllisesti kohdaten.

Haluatko varata ajan seksuaalineuvontaani? Klikkaa tästä. Huom! Luethan kuitenkin ensin ohjeet kalenterin käyttöön alempaa. Katsothan myös hinnaston.

Kyllä, nyt se on mahdollista, nimittäin päästä minun neuvonta-asiakkaakseni tai vaihtoehtoisesti pajaan, jonka vedän seksuaalineuvojan roolissa. Joulukuun 2021 loppupuoliskolle saakka hintani ovat opiskelijahintoja. Kiinnostuitko? Hyvä, scrollaa alaspäin.

Yleisesti ottaen seksuaalineuvontaan voi hakeutua monesta syystä. Haasteesi voivat liittyä esimerkiksi haluihin tai haluttomuuteen, kehonkuvaan, seksuaaliseen itseilmaisuun tai ihmissuhteisiin. Aihe voi olla käytännössä mikä tahansa, minkä koet liittyvän seksuaaliseen hyvinvointiisi. Neuvonnassa voimme yhdessä paneutua mieltäsi painaviin asioihin ja pyrkiä löytämään niiden työstämiseen juuri sinulle sopivia välineitä ja tapoja. Mahdollisten työkalujen lisäksi saat neuvonnasta toivottavasti uusia ideoita ja mahdollisesti moninaisemman tavan hahmottaa itseäsi seksuaalisuuden kentällä. Neuvonta ei kuitenkaan voi tarjota pikaratkaisuja ongelmaksi kokemiisi asioihin, sillä moisia ei ole. Muistuttaisin myös, että vaikka voimme neuvonnassa keskustella fantasioistasi, mikäli ne mietityttävät, eivät tapaamisemme ole paikka niiden toteuttamisille.

Voit tavata minua 1-5 kertaa, minkä jälkeen arvioimme tarvittaessa, hyötyisitkö mahdollisesti seksuaaliterapeutin tapaamisista.

Millaisista syistä vastaanotolleni voi hakeutua?

Minulle voit tulla puhumaan erityisesti polyamoriasta, kinky-jutuista ja seksuaalisuudesta vammaisen silmin. Kaikkiin näihin teemoihin liittyy jonkinnäköinen poikkeama suhteessa valtavirtaan ja siksi ne ovat valikoituneet erikoistumisaloikseni. Kinkyssä minua kiinnostaa sen uniikki tapa katsoa ihmistä ja nautinnon mahdollisuuksia paljon laajemmin kuin esimerkiksi yleinen seksuaalisuuskeskustelu katsoo. Tahdon olla omalta osaltani monipuolistamassa seksuaalisuuden ympärillä olevaa keskustelua ja tukea kaikkien mahdollisuutta nauttia. Erityisesti tahtoisin olla murtamassa yhteiskunnassamme olevaa penetraatiokeskeistä käsitystä seksistä, sillä se sulkee niin monia ulkopuolelleen erinäisistä syistä. Toivon meidän elävän tulevaisuudessa yhteiskunnassa, jossa kaikki kykenevät tasavertaisesti ilmaisemaan seksuaalisuuttaan samalla itseään ja muita kunnioittaen ja tietävät seksuaalioikeuksien kuuluvan heille.

Otan mieluusti vastaan myös muunlaisia asiakkaita kysymysten kanssa, mutta alussa mainitsemistani tilanteissa pystyn tarjoamaan spesifimpää osaamista ja tarttumaan monimutkaisempiinkin kysymyksiin.  Lähesty siis rohkeasti tilanteestasi riippumatta, ja katsotaan, kuinka voisin auttaa juuri sinua.  

Keitä tapaan?

Huom! En ota asiakkaakseni ystäviä tai tuttuja, mutta työpajaani voit osallistua, vaikka tuntisimmekin toisemme.

Tapaan mieluusti niin yksilöasiakkaita kuin pari- ja moniskuntiakin. Voit siis tulla vastaanotolle yksin tai yhdessä esimerkiksi kumppanin kanssa.

Mikäli ongelmat liittyvät avusteiseen seksiin, voi paikalle tulla myös avustajan kanssa.

Vaikken ole seksuaalikasvattaja, vanhempi, jolla on erityistarpeita omaava lapsi, on aina tervetullut vastaanotolleni. Autan parhaani mukaan erityislapsen vanhempia ymmärtämään lapsensa tarpeita ja sitä, miten jälkikasvu voi turvallisesti ilmaista omaa seksuaalisuuttaan. Vamma tai sairaus kun ei vie tarpeita tai haluja pois, mutta saattaa tuoda erinäisiä ongelmia mukanaan. Kyseessä voivat olla fyysiset haasteet kuten kehon erilaiset toimintatavat, kommunikaation haasteet tai seksuaalisuuden ilmaisu yhteiskunnassa, jossa vammaisten seksuaalisuuteen suhtaudutaan edelleen hyvin nihkeästi.

Luokseni voivat tulla kaikki, jotka kokevat omaavansa haasteita seksuaalisuuteen liittyen ja tahtovat löytää uutta näkökulmaa teemaan. Tarkoituksena on kehittää seksuaalisuudesta voimavara-aspekti.

Huomionarvoista neuvonnassani:

Saat tulla vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet. Tapaamiset ovat luottamuksellisia, eikä kukaan saa tietää, mistä olemme puhuneet. Toteutan tällä hetkellä vastaanottoani etäyhteydellä. Koska olen vasta opiskelija, saatan sortua erheisiin ja sanoa jotain, joka saattaa tuntua pahalta, vaikken tarkoita sitä niin. Minua saa aina oikaista ja ohjata, jos teen vahingossa olettamuksen sinusta.

Haluan auttaa asiakasta työstämään suhdettaan seksuaalisuuteen ja omasta kokemuksestani tiedän tehtävien orientoivan parhaiten. Asiakaskin saa usein tehtäviä itselleen. Koska taustastani löytyy lukuisia kirjoittamiseen liittyviä opintoja, on tapanani antaa asiakkaalle tapaamisten välissä jokin kirjoitustehtävä liittyen tapaamisiemme aiheisiin. JOS vihaat kirjoittamista, ei hätää, antamani tehtävät voi suorittaa myös muilla tavoin.

Hinnoittelu ja ajanvaraus:

Joulukuun 2021 loppuun saakka otan asiakkaita vastaan opiskelijahinnoin. Esim. yksi tapaaminen yksilöltä on 25e/ kerta ja pari – tai moniskunnalta 40e/ kerta. Jos kokee tarvetta useammalle neuvonnalle, tulevat pakettitarjoukseni halvemmaksi, joten vaihtoehtoa kannattaa pohtia. Katso tarkemmat hinnoittelut ja pakettitarjoukset Hinnasto -sivulta. Laskut seksuaalineuvonnasta tulevat Ukko.fi-palvelun kautta, sillä toimin ko. palvelua käyttäen kevytyrittäjänä. Lähetän laskut mahdollisimman pian tapaamisen jälkeen.

OHJEET AJANVARAUKSEEN:

Seksuaalineuvontaan varataan aika Setmore-kalenterin kautta. Kalenterin käyttö ei vaadi asiakkaalta rekisteröitymistä. Ajanvarauskalenteriin pääset klikkaamalla tästä.  

1. Päästyäsi Setmoren etusivulleni, klikkaa “Okay”, niin saat kaikki ajat näkyviin seuraavan kuukauden ajalta.

2. Valitse itsellesi sopivan mittainen palvelu, eli neuvonta-aika. (90min ajat ovat tarkoitettu pari- ja moniskunnille)

3. Valitse kalenterista sopiva päivä. Tämän tehtyäsi valitse kalenterin oikeasta reunasta parhaiten itsellesi sopiva kellonaika. Ajat ovat valittavissa välillä 10-18, tarkempi valikoima riippuu siitä, miten muut ovat varanneet jo kyseisen päivän aikoja.

4. Kirjoita lomakkeelle “Your name”-kohtaan oma nimesi  sekä “Email” kohtaan sähköpostisi. Kirjoita “Comments”-kohtaan keskeiset teemat, joiden vuoksi hakeudut neuvontaan ja lisäksi tieto, haluatko hyödyntää jonkun neuvonnan pakettitarjouksista.

5. Laita raksit ruutuihin ”Yes I agree to cancellation policy”, niin voit tarvittaessa peruuttaa ajan 2h ennen neuvonnan alkamisajankohtaa sekä ”Yes I want a confirmation email”, jos haluat ajanvarauksen vahvistusviestin.

6. Book-nappulasta klikkaamalla saat varattua ajan.

7. Ajanvarausvahvistusviestin yhteydessä saat linkin Setmore-palvelun videopuheluun, jossa neuvontamme pidetään. Tapaaminen ei vaadi asiakkaalta kirjautumista. Setmore on asiakkaalle ilmainen.

Huom! Neuvontaa ei tarvitse maksaa ajanvarauksen yhteydessä. Lasku lähtee asiakkaalle viimeistään neuvontatapaamisen jälkeen. Laskut tulevat Ukko.fi -palvelun kautta. Toimin ko. palvelussa kevytyrittäjänä. 

Ottaessasi yhteyttä joko ajanvarauskalenterin (ensisijainen) tai blogin yhteydenottolomakkeen kautta, kerrothan hiukan taustastasi ja siitä, millaisista aiheista tahtoisit kanssani keskustella.

Entäpä ne pajat sitten? Järjestän erilaisiin tapahtumiin ja monentyyppisille ryhmille seksuaalisuuteen liittyviä työpajoja erilaisista teemoista. Teema voi olla esimerkiksi ”Seksuaalisuus voimavarana”. Pajat räätälöidään tarpeen ja keston mukaan kullekin tilaajataholle sopivaksi. Ne voivat sisältää esimerkiksi ennakkotehtävän, luento-osuuksia, osallistavia keskusteluita ja erilaisia lyhyitä harjoituksia. Kysy lisää ja pyydä tarjous.

Voit ottaa yhteyttä tästä


Add a testimonial from someone who loves your service. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin id arcu aliquet, elementum nisi quis, condimentum nibh. Donec hendrerit dui ut nisi tempor scelerisque.

Jane Doe


Book a free consultation today.