Seksuaalineuvonta Kynäniekan tapaan

Kuvan on ottanut: Emmi Viitala.

Ihmisoikeudet, joihin myös seksuaalioikeudet kuuluvat, ovat minulle sydämenasia. Aloitin polkuni seksipositiivisena aktivistina ja alkaessani puhua seksuaalisuuden moninaisuudesta lukuisat ihmiset kääntyivät puoleeni mietteineen. Tahdoin kohdata heidät niin, että minulla on oikeaa tietotaitoa ja osaamista. Niinpä lähdin opiskelemaan Sexpo-säätiöllä seksuaalineuvojaksi.

Kouluttauduin seksuaalineuvojaksi, sillä tahdon omalta osaltani olla monipuolistamassa seksuaalisuuteen liittyvää keskustelua ja tarjota apua ja tukea jokaiselle tarvitsevalle. Itse useampaan vähemmistöön kuuluvana tiedän, kuinka hämmentävä ja ajoittain kipeä asia seksuaalisuus voi olla, ja siksi tahdonkin auttaa juuri sinua löytämään seksuaalisuudesta voimavaran. Teen työtä suurella sydämellä, asiakkaani yksilöllisesti kohdaten.

Seksuaalineuvonnan heinäkuun 2022 ajat ovat nyt varattavissa.  Ajan voit varata esim. ajanvarauskalenterista

Varatessasi aikaa Diariumin kautta, valitse toimipaikaksi Premius Oy Tampere ja hoidoksi seksuaalineuvonta. Valitse itsellesi sopiva tapaamisen tyyppi, jonka jälkeen ajanvarausjärjestelmä tarjoaa sinulle päiviä valittavaksi. Kun olet valinnut sopivan ajan, täytä pyydetyt henkilötiedot. Kirjoitathan ”Tietoja terveydentilastasi” – kohtaan, millaisista teemoista tahdot kanssani jutella.

Lisää ajanvarausvaihtoehtoja löydät alempaa.

Tällä sivulla käsittelen perinteistä seksuaalineuvontaa. Mikäli haluat lukea lisää työpajoista, joita järjestän seksuaalineuvojan ominaisuudessa, onnistuu se tästä. Tarjoan myös valmiita työpajakonsepteja, niistä voit lukea enemmän tästä

 

Mistä seksuaalineuvonnassa on kyse?

 

Yleisesti ottaen seksuaalineuvontaan voi hakeutua monesta syystä. Haasteesi voivat liittyä esimerkiksi haluihin tai haluttomuuteen, kehonkuvaan, seksuaaliseen itseilmaisuun tai ihmissuhteisiin. Aihe voi olla käytännössä mikä tahansa, minkä koet liittyvän seksuaaliseen hyvinvointiisi. Neuvonnassa voimme yhdessä paneutua mieltäsi painaviin asioihin ja pyrkiä löytämään niiden työstämiseen juuri sinulle sopivia välineitä ja tapoja. Mahdollisten työkalujen lisäksi saat neuvonnasta toivottavasti uusia ideoita ja mahdollisesti moninaisemman tavan hahmottaa itseäsi seksuaalisuuden kentällä. Neuvonta ei kuitenkaan voi tarjota pikaratkaisuja ongelmaksi kokemiisi asioihin, sillä moisia ei ole. Muistuttaisin myös, että vaikka voimme neuvonnassa keskustella fantasioistasi, mikäli ne mietityttävät, eivät tapaamisemme ole paikka niiden toteuttamisille.

Voit tavata minua 1-5 kertaa, minkä jälkeen arvioimme tarvittaessa, hyötyisitkö mahdollisesti seksuaaliterapeutin tapaamisista.

Millaisista syistä vastaanotolleni voi hakeutua?

Minulle voit tulla puhumaan erityisesti polyamoriasta, kinky-jutuista ja seksuaalisuudesta vammaisen silmin. Kaikkiin näihin teemoihin liittyy jonkinnäköinen poikkeama suhteessa valtavirtaan ja siksi ne ovat valikoituneet erikoistumisaloikseni. Kinkyssä minua kiinnostaa sen uniikki tapa katsoa ihmistä ja nautinnon mahdollisuuksia paljon laajemmin kuin esimerkiksi yleinen seksuaalisuuskeskustelu katsoo. Tahdon olla omalta osaltani monipuolistamassa seksuaalisuuden ympärillä olevaa keskustelua ja tukea kaikkien mahdollisuutta nauttia. Erityisesti tahtoisin olla murtamassa yhteiskunnassamme olevaa penetraatiokeskeistä käsitystä seksistä, sillä se sulkee niin monia ulkopuolelleen erinäisistä syistä. Toivon meidän elävän tulevaisuudessa yhteiskunnassa, jossa kaikki kykenevät tasavertaisesti ilmaisemaan seksuaalisuuttaan samalla itseään ja muita kunnioittaen ja tietävät seksuaalioikeuksien kuuluvan heille.

Otan mieluusti vastaan myös muunlaisia asiakkaita kysymysten kanssa, mutta alussa mainitsemistani tilanteissa pystyn tarjoamaan spesifimpää osaamista ja tarttumaan monimutkaisempiinkin kysymyksiin.  Lähesty siis rohkeasti tilanteestasi riippumatta, ja katsotaan, kuinka voisin auttaa juuri sinua.  

Keitä tapaan?

Huom! En ota asiakkaakseni ystäviä tai tuttuja, mutta työpajaani voit osallistua, vaikka tuntisimmekin toisemme.

Tapaan mieluusti niin yksilöasiakkaita kuin pari- ja moniskuntiakin. Voit siis tulla vastaanotolle yksin tai yhdessä esimerkiksi kumppanin kanssa.

Mikäli ongelmat liittyvät avusteiseen seksiin, voi paikalle tulla myös avustajan kanssa.

Vaikken ole seksuaalikasvattaja, on vanhempi, jolla on erityistarpeita omaava lapsi, aina tervetullut vastaanotolleni. Autan parhaani mukaan erityislapsen vanhempia ymmärtämään lapsensa tarpeita ja sitä, miten jälkikasvu voi turvallisesti ilmaista omaa seksuaalisuuttaan. Vamma tai sairaus kun ei vie tarpeita tai haluja pois, mutta saattaa tuoda erinäisiä ongelmia mukanaan. Kyseessä voivat olla fyysiset haasteet kuten kehon erilaiset toimintatavat, kommunikaation haasteet tai seksuaalisuuden ilmaisu yhteiskunnassa, jossa vammaisten seksuaalisuuteen suhtaudutaan edelleen hyvin nihkeästi.

Luokseni voivat tulla kaikki, jotka kokevat omaavansa haasteita seksuaalisuuteen liittyen ja tahtovat löytää uutta näkökulmaa teemaan. Tarkoituksena on kehittää seksuaalisuudesta voimavara-aspekti.

Huomionarvoista neuvonnassani:

Saat tulla vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet. Tapaamiset ovat luottamuksellisia, eikä kukaan saa tietää, mistä olemme puhuneet. Koska olen ihminen, saatan sortua erheisiin ja sanoa jotain, joka saattaa tuntua pahalta, vaikken tarkoita sitä niin. Minua saa aina oikaista ja ohjata, jos teen vahingossa olettamuksen sinusta.

Haluan auttaa asiakasta työstämään suhdettaan seksuaalisuuteen ja omasta kokemuksestani tiedän tehtävien orientoivan parhaiten. Asiakaskin saa usein tehtäviä itselleen. Koska taustastani löytyy lukuisia kirjoittamiseen liittyviä opintoja, on tapanani antaa asiakkaalle tapaamisten välissä jokin kirjoitustehtävä liittyen tapaamisiemme aiheisiin. JOS vihaat kirjoittamista, ei hätää, antamani tehtävät voi suorittaa myös muilla tavoin.

Neuvonnan toteutuksesta

Toteutan seksuaalineuvontaa sekä Premius Oy:n tiloissa Tampereella, että etäyhteydellä. Lähtökohtaisesti otan asiakkaita vastaan ti, ke ja pe välillä 16-18, (etätapaamiset ovat mahdollisia klo 19 asti) sekä la välillä 10-15 Mikäli tahdot varata ajan em. raamien ulkopuolelta, kysy asiasta yhteydenottolomakkeen kautta, niin katsotaan, löydetäänkö yhteistä aikaa. Kalenterini on joustava, joten uskon tarpeitasi vastaavan ajan löytyvän suht. ongelmitta.

Hinnoittelu ja ajanvaraus:

Yksittäiset tapaamiset ovat yksilöasiakkailta 40€/ kerta ja pari – tai moniskunnalta 55e/ kerta. Jos kokee tarvetta useammalle neuvonnalle, tulevat pakettitarjoukseni halvemmaksi, joten vaihtoehtoa kannattaa pohtia. Katso tarkemmat hinnoittelut ja pakettitarjoukset Hinnasto -sivulta.

Huom! Neuvontaa ei tarvitse maksaa ajanvarauksen yhteydessä. Lasku lähtee asiakkaalle viimeistään neuvontatapaamisen jälkeen. Laskut tulevat Ukko.fi -palvelun kautta. Toimin ko. palvelussa kevytyrittäjänä. 

Aikoja voi varata Premius Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 2928 570, tai Diarium-verkkoajanvarauksen kautta.

Varatessasi aikaa Diariumin kautta, valitse toimipaikaksi Premius Oy Tampere ja hoidoksi seksuaalineuvonta. Valitse itsellesi sopiva tapaamisen tyyppi, jonka jälkeen ajanvarausjärjestelmä tarjoaa sinulle päiviä valittavaksi. Kun olet valinnut sopivan ajan, täytä pyydetyt henkilötiedot. Kirjoitathan ”Tietoja terveydentilastasi” – kohtaan, millaisista teemoista tahdot kanssani jutella.

Lisäksi voit varata ajan blogin ”Ota yhteyttä” -lomakkeen kautta. Aloita tässä tapauksessa viestisi: ”Seksuaalineuvonta-aika”, ehdota itsellesi sopivaa aikaa ja kerro, millaisista teemoista tahdot jutella. Vahvistan ajan sähköpostilla.

Ongelmatilanteissa

Voit ottaa yhteyttä tästä tai suoraan sähköpostilla pinja.eskola@gmail.com.