seksuaalisuus

Aikuisten lelut arvioinnissa: Esimerkkejä helppokäyttöisistä tuotteista

Postaus on toteutettu yhteydessä Maukasteen kanssa ja postauksessa esitellyt tuotteet on saatu. Postaukseen liittyen löytyy myös IG-live @kynaniekka IG-tililtäni.

Tasa-arvoinen seksuaalioikeuksien toteutuminen ja jokaisen yhtäläinen oikeus nautintoon on minulle sydämen asia niin tulevana seksuaalineuvojana kuin myös seksipositiivisena aktivistina. Esimerkiksi monet vammaiset eivät ole juuri koskaan pysähtyneet ajattelemaan, kuuluuko seksuaalisuus heille. Jos ovat, he ovat saattaneet tulla siihen tulokseen, että ei kuulu. Tämä johtuu siitä, että hirvittävän usein vammaiset jätetään välistä seksuaalikasvatuksessa. Meitä yritetään kovin usein kasvattaa puutarhatonttuina, eli sukupuolettomina ja vailla seksuaalisuutta olevina, tietyllä tapaa myös iättöminä, olentoina. Meidät siis pyritään kasvattamaan kuplassa, joka on kaikkea muuta kuin osa tosimaailmaa. Asiaa ei auta se, ettei helppokäyttöisyys ole mediaseksikäs sana, eikä helppokäyttöisyyden ajatella olevan kaikkien etu. Aiheesta voit lukea enemmän viime kesänä kirjoittamastani postauksesta ”Mikseivät aikuisten lelumarkkinat huomio kaikkia?”

Helppokäyttöisyys ei ole ollut laitevalmistajien prioriteettilistalla. Yleensä mennään sen mukaan, mikä on halvinta tuottaa. Aivan liian harvoin ajatellaan sitä, millaiset laitteet ovat yksinkertaisia käyttää. Valitettavasti elämme maailmassa, jossa helppokäyttöisyyttä ei nähdä kaikkien etuna. Oikeasti se nimittäin on sitä. Vaikka helppokäyttöisyys saattaa valmistusvaiheessa maksaa toista tuotetta enemmän, maksaa se itsensä takaisin ajan kanssa. Kun tuotetta on helppo käyttää, ovat markkinat automaattisesti laajemmat. Esimerkiksi paristoilla toimivat tuotteet saattavat olla erittäin haastavia, jos sormien hienomotoriikka ei ole parasta mahdollista. Lisäksi tuotteita saattaa olla hankala pitää kädessä, sillä niitä tehdessä ei ole mietitty huonosti toimivia käsiä. Onneksi tässä postauksessa esitellyt tuotteet ovat kaikki helppokäyttöisiä. 

Ensimmäisenä huomauttaisin, että vaikka kehuisin tuotetta kuinka, se ei välttämättä päde sinulle, joka luet tätä, rakas lukija. Olemme kaikki yksilöitä, ja se, mikä toisesta tuntuu hyvältä, voi sinusta tuntua aivan kamalalta. Seksivälineet ovat kuitenkin asia, johon suosittelen investoimaan, MIKÄLI lelut tuntuvat omalta asialta.

Jokaisella on oikeus nautintoon ja jokaisen tulisi voida löytää tuotteet, jotka voisivat häntä siinä auttaa.
Kuvan otti: Emmi Viitala.

 

LELO SONA on monen vulvallisen ystäväni mukaan klitoriskiihottimena jostain toisesta ulottuvuudesta, tai siis koko Sonan tuoteperhe on. Olin itse hyvin skeptinen tämän suhteen, sillä olin aiemmin ostanut Satisfyer Pro 2 -tuotteen juurikin kehujen innoittamana, mutta pettynyt sitten karvaasti. Olinkin enemmän kuin innoissani Maukasteen antaessa minulle Sonan testattavaksi. Itse kun en välttämättä olisi uskaltanut investoida laitteeseen vain kehujen  pohjalta, tuote ei nimittäin ole halvimmasta päästä. Nyt, laitetta testanneena, ymmärrän täysin, miksi sitä on kehuttu niin paljon. Laite ei toimi samanlaisella moottorilla kuin perinteinen klitoriskiihotin, vaan sen teho perustuu ilmanpaineen värähtelyihin. Tuotteessa on useampi eri syketaajuus ja -teho. Materiaaliltaan se on silikonia ja muotoilunsa ansiosta sitä on helppo pitää kädessä, vaikkei hienomotoriikka parasta mahdollista olisikaan. Laite on helppo pestä esim. vedellä tai intiimien lelujen puhdistukseen tarkoitetulla aineella. Nappeja, joista säädetään tehoa, ei tarvitse painaa kovin lujaa. Toisaalta se, että napit ovat peräkanaa rivissä, voi aiheuttaa harhapainalluksia kriittisillä hetkillä ja sekös muuten vasta ketuttaa. Laite sopii hyvin myös kumppanin kanssa käytettäväksi esimerkiksi yhdynnän aikana ja antaa tilanteeseen uutta potkua. Tuotteen värinä ei säteile, joten esim. käden puutumista tai potentiaalisen kumppanin mahdollista häiriintymistä ei tapahdu. Tästäkään huolimatta tuotteella ei tarvitse onnistua sihtaamaan millilleen oikeaan kohtaan saadakseen voimakkaita tuntemuksia aikaan. Tuotteen mukana tulee USB-latausjohto, säilytyspussukka, sekä Lelon oma liukuvoide. Tuotteen suurimpana ja oikeastaan ainoana miinuksena sanoisin sen, kuinka tuotteesta lähtee järkyttävä metakka. Mitenkään hiljaa ja huomaamattomasti sillä ei siis pääse leikkimään. Tästä huolimatta antaisin tuotteelle 5/5 tähteä. Hintaa sillä on 79€

WET STUFF GOLD -liukuvoide tuntuu iholla hiukan lämmittävältä. Se ei kuitenkaan ole stimuloiva liukuvoide. Koostumukseltaan se on ohutta, mutta toimii Maukasteen henkilökunnan mukaan hyvin myös anaaliseksissä. Yleensä anaaliseksiin suositellaan käytettäväksi paksumpaa liukuvoidetta. Liukuvoide on vesipohjainen, eli se sopii käytettäväksi esimerkiksi silikonisten lelujen kanssa. Testaamani Gold oli pumppupullossa, minkä vuoksi sitä on helppo annostella. Tuote on riittoisaa, eikä sitä tarvitse laittaa paljon. Se ei tahmaa eikä sotke, eikä sitä tarvitse olla heti käytön jälkeen putsaamassa pois. Pumppupullon ainoa ongelma on se, että kiinni laitettaessa siitä pitää pumpata inan verran, että sen saa käännettyä kierteille. Vammaisen käsille se ei siis välttämättä ole reissuun lähtiessä se paras väline, mutta jos se kykenee olemaan yöpöydällä aikojensa loppuun asti, voin suositella tuotetta lämpimästi. Antaisin tuotteelle 4/5 tähteä. Hintaa sillä on 27,90€

WET STUFF VITAMIN E -liukuvoide on Goldin tavoin vesipohjaista ja erilaisten lelujen kanssa toimiva voide. Se on riittoisaa, eikä tahmaa tai sotke. E-vitamiini hoitaa ihoa ja limakalvoja. Tuote on varsin toimiva, eikä sitä tarvitse olla pyyhkimässä heti pois, sillä sekin imeytyy, eikä jätä jälkeensä tahmaisen limaista tunnetta. Koostumukseltaan aine on paksumpaa kuin Gold. Minulla oli Vitamin E:sta käytössä napsukorkillinen puteli. Korkki on helppo avata, mutta pulloa joutuu puristamaan yllättävän kovaa, jotta ainetta tulee ulos. Kaikista heikkonäppisimmälle en siis suosittele tuotetta.  Tämä tuote saa minulta 3/5 tähteä. Hinta vaihtelee pullosta riippuen, mutta alkaen 12,90€.

WET STUFF IGNIGHT on stimuloiva hybridiliukuvoide, joka koostuu siis sekä vesi, – että silikonipohjaisesta liukuvoiteesta. Tuotetta voi käyttää kumin kanssa, mutta koska siinä on silikonia, ei sitä välttämättä kannata käyttää silikonisten lelujen kanssa. Tämä seikka saattaa sulkea pois listalta muutaman lempilelusi, joten tuote onkin parhaimmillaan kumppanin kanssa käytettynä. Tämäkään ei sotke tai jätä jälkeensä tahmaista tunnetta. Se viilentää mukavasti intiimialueita. Sen tarkoitus on parantaa pintaverenkiertoa ja näin herkistää alueita mukavalla tavalla. Tuote ei sisällä tyypillisesti allergisia reaktioita mahdollisesti aiheuttavia aineita, toisin kuin lämmittävät tuotteet usein. Suosittelen kuitenkin testaamaan ainetta ensin hyvin varovasti ja keskustelemaan ensin myyjän kanssa, jos on aiemmin saanut stimuloivista reaktiota. Tuotteen ongelma on se, että sopivan annoskoon löytäminen voi viedä aikansa. Tuote ei siis ensimmäisillä kerroilla luultavasti auta räjäyttämään maailmaa.  Antaisin 2/5 tähteä. Hintaa tuotteella on 19,90€.

Huom! Mikäli olet epävarma, mikä liukuvoide voisi sopia juuri sinun tarpeisiisi, keskustele asiantuntevan myyjän kanssa.

CHAIAMO FALEX -tuote on yleisesti markkinoilla tunnettu eturauhaskiihottimena. Maukaste kuitenkin markkinoi sitä G-pistevibraattorina ja ymmärrän kyllä miksi. Maukasteen verkkokaupassa tuotetta kuvaillaan jyräksi ja sitä se kyllä on: tuotteessa on peräti 10 erilaista värähtely- ja syketaajuutta. Jos G-pisteen hyväily ei syystä tai toisesta onnistu, on tuote erittäin tehokas myös esimerkiksi klitoriksen alueella. Käytti tuotetta mihin tarkoitukseen vain, suosittelen toimimaan maltillisesti. Tuotteessa todellakin on nimittäin potkua ja valitettavasti koko tuote tärisee käynnissä ollessaan, mikä voi johtaa siihen, että esimerkiksi käsi puutuu, tai tunnet jonkintasoista värinää päässäsi asti.  Voin sanoa, että se jos mikä on muuten kummallinen, ja jollain tavalla inhottavakin tunne. Herkimmälle ihmiselle tuo voi olla aivan liikaa. Voimakkaammasta värinästä pitävälle tämä näyttäytyy hittituotteena.  Materiaaliltaan tuote on silikonia, joten se kestää mm. vesipesun. Sen kahvasta on helppo pitää kiinni ja tuotetta on helppo käsitellä. Falex ladataan USB-johdolla, joka kiinnittyy tuotteeseen magneetein.  Antaisin sille 3/5 tähteä. Hintaa tuotteella on 52,90€.

Seksielämästä voi saada nautinnollisen yksin, tai yhdessä myös ilman vempaimia. Piristyksen makuuhuoneeseen yhdessä kumppanin kanssa kokeiltavaksi voi tuoda ihan vaikka hierontaöljy. tai muu hemmottelutuote. Jos lelut kuitenkin kiinnostavat, on tärkeää miettiä oman kehon mahdollisia haasteita ja toisaalta sitä, mikä itsestä tuntuu hyvältä, ei siis kannata mennä automaattisesti hittituotteiden mukaan. Osaavien myyjien avulla löytyy varmasti tuote tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

Mikä ihmeen Maukaste?

Maukaste on Tampereella sijaitseva, naisellisella otteella palveleva mielihyvämyymälä. Liike on esteetön ja se on suunniteltu kaikkinensa matalan kynnyksen liikkeeksi. Tiloissa sinua palvelevat asiantuntevat, yli 20 vuotta alalla olleet myyjät, joille on sydämen asia se, että aivan jokainen, toimintakyvystään riippumatta, saisi nautintoa. Niinpä he yrittävät löytää jatkuvasti tuotevalikoimiinsa erilaisia, helppokäyttöisiä välineitä. Maukasteelta on myös mahdollisuus saada esimerkiksi korsetin soivituspalveluita, sekä erilaisia kutsuja ja tuote-esittelyitä.

Vastaa