Yleinen

Seksilelut arviossa: BDSM-Edition

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä AntiShop-seksuaaliterveyskaupan kanssa. Tuotteet olen valinnut ja ostanut itse, mutta sain ostoskorini kokonaissummasta pienen alennuksen.  

Kaipaako makuuhuone-elämäsi tai leluvarastosi piristämistä? Haluaisitko kokeilla jotain muutakin kuin dildoja ja vibroja? Haluaisitko kenties testata, onko BDSM juttusi, mutta ajatus käsiraudoista saa innostuksen sijaan enemmänkin aikaan ”Meh” – reaktion? Tahtoisitko kokeilla hutkimista, mutta vaikkapa flogger tuntuu liian hankalalta käyttää?

 

BDSM kiinnostaa yhä useampaa. Erikoisemmille seksivälineille on ollut enemmän kysyntää viime vuosina laajemmissa piireissä. Siitä huolimatta, kun puhutaan BDSM:sta, tulee monen mieleen ensimmäisenä käsiraudat. Se on paljon muutakin. Seksuaalineuvonnan lopputyötä Mitä BDSM voi tarjota vammaiselle ja miksi siitä tulisi puhua enemmän? tehdessäni nousi esiin kiinnostus erilaisia laitteita ja välineitä kohtaan. Niinpä, päädyn arvostelemaan BDSM-välineitä nimenomaan helppokäyttöisyyden näkökulmasta.

BDSM-kynttilät: Monet pitävät lämmön tunteesta kehollaan. Kivun on useissa tutkimuksissa todettu rentouttavan ja rauhoittavan. BDSM-kynttilät on suunniteltu niin, etteivät ne ole niin kuumia kuin tavalliset kynttilät. Ne on suunniteltu nimenomaan seksuaalisia leikkejä varten. BDSM-versioissa ei ole parafiinia, kuten normaaleissa kynttilöissä.

Rentouttamisaspektin lisäksi kynttilöiden steariini näyttää kauniilta. Toisin sanoen, jos pitää jäljistä, voi steariini näyttää itsestä tai kumppanista viehättävältä. (Huom! Steariinilla ei ole tarkoitus tehdä jälkiä, jotka näkyisivät pitkään leikin jälkeen. Ne näkyvät vain siinä hetkessä.) Koska valuvalla steariinilla aiheutettu kipu on enemmänkin kuumuutta, on se tietyllä tapaa ns. turvallinen tapa aloittaa BDSM-kivun tuottaminen. Vaikka nämä kynttilät on suunniteltu seksileikkeihin, on tärkeää muistaa, että niilläkin voi aiheuttaa vahinkoa. Steariinia on tärkeä tiputtaa tarpeeksi korkealta, jotta se ei polta vahingollisesti. Antishopista saa tarkoitukseen suunniteltuja kynttilöitä joko isossa koossa, tai niin, että pakkauksessa on kolme eri kynttilää. Kolmen kynttilän pakkauksessa valkoinen on miedoin, musta keskitasoa ja punainen on kaikista kivuliain. Jos et siedä kuumuuden tunnetta, eivät kynttilät ole sinun juttusi. Muille voin suositella niitä lämpimästi.

Sähkövibra Sizzling Simon: Antishopin sivuilta löytyy jos jonkinlaista sähkövibraa. Vaikka usein sanonkin, etteivät seksivälineet ole asia, jossa kannattaa ensimmäisenä olla pihi, ovat sähkövibrat ehkä ainoa poikkeus. Jos toteaakin, ettei sähkö genitaaleilla olekaan oma juttu, ovat jo halvimmat ko. tyypin lelut kohtuullisen suuri panostus. Pidin sähköstä leluvälineenä jo kauan ennen Simonia, mutta vibrat tässä tarkoituksessa olivat minulle vieras juttu. Miksi noin kallis väline sitten päätyi ostoslistalleni? Yksinkertaisesti uteliaisuudesta. Ja hiukan myös sisällön takia. Simonissa on oma ohjelmansa lantionpohjan lihaskireyksien hoitoon! Pakkohan sitä oli kokeilla, lähes kroonisesta lantionpohjan jumittumisesta kärsivänä. Jos on muita, joita voin auttaa vinkkaamalla laitteesta, toki sen teen. Hintaa tällä tuotteella on 119,95€

Vibra on USB-ladattava. Se on valmistettu lääketieteellisen tasoisesta silikonista ja ABS-kovamuovista. Laitteen pakkaus on tyylikäs ja kestävä. Vibrassa on kahdeksan erilaista värinäohjelmaa, joissa kussakin on viisi eri tehoa. Sähköimpulssiohjelmia sen sijaan on viisi, joissa on kussakin 10 tehoa. Napit ovat mielestäni helppokäyttöiset, mutta koska laitteessa on tosiaan on myös sähköä, saattaa alussa kaikkien toimintojen säätöjen muistamiseen tarvita viereensä ohjekirjaa.  Vibraa ja sähköimpulsseja voi käyttää yhdessä. Laite vaikuttaa nopeasti liian hyvältä ollakseen totta. Toimiko se? Vibran värinä ainakin on tehokas, mutta miellyttävä. Lieväksi pettymyksekseni sähköimpulssit eivät toimi ennen, kuin laite on sisällä. Sähkö itsessään toimii laitteessa hyvin. Se on miellyttävää ja uskon esimerkiksi lantionpohjan ohjelmasta olevan jossain määrin hyötyä ko. alueen ongelmista kärsiville. Vibrassa on kuitenkin (sen lisäksi, ettei sähkö toimi ilman penetroimista) yksi merkittävä haitta: Tuote on kookas. Ymmärrän toki, että kookkaille tuotteille on varmasti kuluttajakuntansa. Jos vibrassa on kuitenkin erikseen lantionpohjaan suunniteltu ohjelma, voisi ajatella sen olevan hyödyllinen henkilöille, jotka omaavat ko. alueen ongelmaa. Kysynkin: Olisiko kompaktimpi koko ollut tässä kohtaa järkevämpi ratkaisu? Lisäksi tuotteessa on sauma ikävästi keskellä. Jos näitä haasteita ei olisi ollut, näkisin tuotteen täydellisenä itselleni. Nyt tuote ei kuitenkaan täysin vastannut tarpeitani. Sille on kuitenkin varmasti kysyntää ja mikäli lantionpohjasi ei esimerkiksi ole yhtä juminen kuin minulla, voi tämä olla juuri sinua varten.

TURVALLISESTA HUTKIMISESTA JA PARI HUTKIMISVÄLINETTÄ

Lyöminen mielletään usein kivun tuottamiseen keskittyvän BDSM:n ytimeksi. Näin ei kuitenkaan ole. Kipua voi aiheuttaa myös lukuisilla muilla tavoin. Sitä paitsi on olemassa sessioita, joissa ei tuoteta lainkaan kipua. Mikäli kivun tuottaminen välinein on oma juttu, on hyvä muistaa muutama juttu:

  •     Lyömällä huonoon paikkaan tai huonosti voi aiheuttaa pysyviä vammoja. Ota selvää mihin lyöt, ja mihin on turvallista lyödä.
  •     Kommunikoi rajoista. Selvitä, kuinka voimakas lyönti on kumppanillesi ok. Onko hänellä alueita, joihin ei saisi lyödä? Selvittäkää myös turvamekanismit, kuten turvasana(t). Usein käytössä on esimerkiksi liikennevalot, joiden avulla kummatkin voivat kertoilla fiiliksistään session aikana. Yleisimmin vihreä tarkoittaa, että kaikki on hyvin ja intensiteettiä saa lisätä. Keltainen tarkoittaa, että nyt mennään kohtuu rajoilla ja on syytä himmailla. Punainen puolestaan lopettaa tilanteen.
  •     Lämmittele: Älä lähde lyömään kylmiltään niin lujaa kuin lähtee, aluksi on syytä lämmitellä. Kunnon lämmittelyllä huolehditaan siitä, ettei lyöminen tunnu väärällä tavalla epämiellyttävältä. Lyönnin intensiteettiä ja kohtaa kannattaa muutenkin vaihdella, jotta kivusta ei tule liian voimakasta. Liian voimakas kipu syö suostumuksellisen kivun rentouttavan aspektin.

Bambulätkä: Tämä lelu on varsin metka. Se on yksinkertainen, mutta tuottaa hyvin kipua. Se on kestävä. Lätkästä lähtevä ääni on kova ja heikompaa ehkä hirvittävä, mutta kipu ei vastaa ääntä. Älkää kuitenkaan huoliko, lätkällä saa kyllä toisen uikuttamaan, jos se on molempien yhteinen tavoite ja toive. Lätkän käyttö ei vaadi tarkkaa hienomotoriikkaa, vaan sen käyttö on helppo ottaa nopeastikin haltuun, joten se on senkin kannalta kätevä tuote. Lätkässä on naru, jonka voi kietaista käden ympärille, jotta tuote ei lähde innostuessa lentelemään. Se on kestävä. Hyvä ja omalla tavallaan esimerkiksi paljon miellyttävämpi lyömisväline, kuin vaikkapa flogger, jonka oikeaoppinen käyttö vaatii huomattavaa harjoittelua. Kyseisellä lätkällä on hintaa 19,95€, mutta valikoimasta löytyy myös muita vastaavia tuotteita.

Sähköraippa (Electro Shock): Tämä vasta onkin metka laite, niin metka, että sisäinen sadistini otti ja heräsi henkiin! Keinonahasta, metallista ja ABS-kovamuovista valmistettu laite kestää kohtalaisen kovaakin lyömistä. Vaikka kahva on ohut, siitä on helppo saada ja pitää kiinni. Raipassa on 5 eri tehoa, joita voi säätää varressa olevista napeista. Tehon näkee siitä, kuinka intensiivisesti valo vilkkuu. Lievin teho aiheuttaa vain mukavan pienen kihelmöinnin tunteen. Kovin teho aiheuttaa jo kunnon sysäyksen, etenkin jos sillä iskee herkkiin kohtiin, kuten ranteen sisäsyrjään. Sähkö tuntuu niin lyödessä, kuin vain kuljettaessa laitetta ihon pinnalla. Oman kokemukseni mukaan sähkö saattaa tuntua vain kuljettaessa jopa voimakkaammin, kuin laitteella lyödessä. Jotta sähkö tuntuu, täytyy vähintään kahden laitteen neljästä metallilätkästä osua ihoon. Napit ovat lähellä toisiaan, joten laitteen merkittävin miinus on se, että tahtomattaan saattaa painaa nappeja esim. kesken lyönnin. Uskon laitteen sopivan hyvin niin aloittelevalle BDSM-tyypille kuin jo kokeneelle konkarillekin. Etenkin jos sähköleikit ovat vieras asia, on tämä laite minun näkökulmastani kohtuu turvallinen tapa testata, tulisiko siitä oma juttu. Tuotteen akunkesto on hyvä. Hintaa tuotteella on 74,95€.

BDSM-leikeissä voi käyttää monenlaisia tuotteita niin kivuntuottamiseen kuin vallan vaihtamiseen, ja erilaisten aistituntemuksien aikaansaamiseen. Kaikki edellä mainitut tuotteet, ovat sellaisia, joista pidän itse paljon, vaikka kussakin toki on ongelmansa. Edelleen on kuitenkin muistettava seksuaalisuuden olevan yksilöllistä, joten tuotteet, joita tässä suosittelen, saattavat tuntua sinusta maailman nihkeimmiltä keksinnöiltä.

Mikä AntiShop?

Antishop on verkkosivujensa mukaan Suomen laajin hyvänolonkauppa. Tätä ei ole hankala uskoa, kun katsoo heidän netistä löytyvää valikoimaansa. Jyväskylässä sijaitseva kivijalkaliike on 400 neliön tiloissa, ja siellä tuotevalikoima on vielä verkkokauppaa laajempi. Kivijalkaliikkeen tilat eivät ole esteettömät, mutta pyörätuolilla liikkuminen joillekin osastoille onnistuu hyvin. Parhaimman käsityksen tilan esteellisyydestä saat soittamalla liikkeeseen tai katsomalla virtuaalisen esittelykierroksen.

Jos minulla on BDSM-tuotteisiin liittyviä tarpeita, suuntaan ehdottomasti Antishoppiin, sillä yhtä kattavaa valikoimaa en ole löytänyt muualta Suomesta. Antishopin asiakaspalvelu on asiantuntevaa ja tuotteet toimitetaan nopeasti. Verkkokaupassa on useita maksu – ja toimitustapoja. Kivijalkaliikkeestä saat -10% alennuksen Setan tai BDSM-alan yhdistysten jäsenkorttia näyttämällä.

Lue myös:
Seksuaalineuvonnan lopputyötäni laajemmin käsittelevä blogipostaussarja: Vammaisuus ja BDSM 
Suostumuksellinen kipu – mitä se on?
Lue tai kuuntele nämä ja opi seksuaalisuudesta 5: BDSM-aapinen

 

Vastaa