Yleinen

Kynäniekan teehetket jakso 1: Pahaa punaviiniä ja puhetta työllistymisestä

Mistä on kyse? Lue enemmän tästä.

Puhuin aiemmin keväällä siitä, kuinka vammaisten työllistäminen on ollut jo pitkään esillä mediassa ja yleisenä puheenaiheena ja kuinka meidät vammaiset pitäisi integroida paremmin yhteiskuntaan. Pääset lukemaan kyseisen postauksen tästä.

Teksti oli hyvin työllistämismyönteinen ja käsitteli epäkohtia, joihin yhteiskuntamme (ja meidän yksilöiden omalla toiminnallamme) pitäisi puuttua, jotta voisimme puhua tasa-arvoisista mahdollisuuksista elättää itsemme. Voiko muuta odottaa, ottaen huomioon, että kasvoin ympäristössä, jossa koulutus ja itsensä työllistäminen lukeutuivat asioihin, jotka jokaisen oletettiin saavuttavan? Kasvoin terveiden, kunnianhimoisten ystävien keskellä, äitini on tehnyt pitkän työuran ammatissaan ja suurin osa suvustani on tehnyt töitä selkä vääränä koko pienen elämänsä.

Vasta vanhempana ymmärsin, että vaikka palkkatyön hankkiminen tavalla tai toisella onkin itselleni selviö, ei se välttämättä ole sitä kaikille. Eikä se välttämättä ole ollenkaan paha asia. Kotikasvatus vaikuttaa paljon siihen, miten suhtaudumme työhön. 

Kynäniekan teehetket – podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa pohdimme ystäväni Samin kanssa siitä, mitä ajatuksia vammaisten työllistymisen rummuttaminen meissä herättää, sekä perinteisen palkkatyön rinnalla kulkevista vaihtoehdoista, joita kovin moni ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Vaikka podcastin aihe onkin tärkeä, emme halunneet ottaa jaksoon liian vakavaa asennetta. Varautukaa siis piikittelyyn, nauruun ja kulmien kohotteluun fiksujen ajatusten lomassa. 

Tässä teehetkien jaksossa nautittiin poikkeuksellisesti viiniä, sillä allekirjoittaneella oli ollut hyvin rankka viikko. Tämä suotakoon minulle anteeksi. 

Teehetkien ensimmäisen jakson pääset kuuntelemaan alla olevasta upotuksesta.

Kiitokset kuvituskuvasta (ei teksti) Aliisa Talonen ja editoinnista ja tunnusmusiikista Felix Rydman.

Vastaa