Yleinen

Miten herättää omat halut?

Ihmiset ovat syntymästään saakka seksuaalisia olentoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että seksuaalisesta kanssakäymisestä, tai seksistä ylipäätään pitäisi olla jatkuvasti kiinnostunut. Jokainen kypsyy omaan tahtiinsa ja jokaisen halut ja tarpeet ovat yksilöllisiä. Tärkeää on muistaa myös, että vaikka seksuaalinen kanssakäyminen ei kiinnostaisi ollenkaan tai se olisi rajoittunut ainoastaan tiettyihin tilanteisiin ja hetkiin, on ihmisellä silti seksuaalisuus. Seksuaalisuus ja seksi liittyvät toisiinsa, mutta eivät suinkaan ole yksi ja sama asia.

Usein erityisesti silloin, jos ihminen on  seksipositiivinen vaikuttaja, hänen oletetaan olevan jatkuvasti halukas. Näin ei kuitenkaan ole, vaan myös näillä vaikuttajilla, kuten kaikilla muillakin ihmisillä on sellaisia hetkiä, jolloin intiimi kanssakäyminen ei kiinnosta pätkän vertaa. Se on täysin normaalia. Siitä ei pidä huolestua, ellei omien halujen laskeminen vaikuta omaan hyvinvointiin, tai mahdollisiin romanttisiin tahi muuten intiimeihin ihmissuhteisiin. Kenenkään muun mielipiteillä ei ole väliä.

Kuinka niitä omia haluja voisi sitten herätellä pikkuhiljaa henkiin, joko yksin tai kumppanin kanssa?

Ensimmäinen vinkkini olisi, että kokeile turvautua eroottiseen materiaaliin. Toisin sanoen kuluta aikuisviihdettä. Olen puhunut tässä blogissa paljon aikuisviihteestä ja sen haasteista, kuten esimerkiksi siitä, kuinka eettistä erotiikkaa, kaikenlaisia kehoja huomioivaa sisältöä saattaa olla hankala löytää. Päällimmäisenä kun tulee aiheesta puhuttaessa se jenkkien valtavirtajynkytys, joka ei välttämättä todellakaan ole kaikille. En kuitenkaan tuomitse heitä, jotka saavat jotain irti mainitsemastani materiaalista. Kukin tavallaan. Jokaiselle kuitenkin löytyy jotain, jos jaksaa vähän etsiä. Materiaalia löytyy niin kirjoitetussa, katseltavassa, kuin kuunneltavassakin muodossa. Jos kynä pysyy kädessä, voi sitä rustailla itse. Materiaalin kuluttaminen tai omaehtoinen tuottaminen on usein varsin turvallinen tapa herätellä nukkuvia haluja, tutustua kehoonsa ja löytää itsestään uusia puolia. Lue myös: Miksi vammaiset loistavat poissaolollaan eroottisessa sisällössä?

Vierailu aikuisten lelukauppaan voi saada halut hyrräämään. Etkö ole koskaan kokenut, että lelut olisivat sinun juttusi? Ehket ole vain kokeillut tarpeeksi erilaisia asioita, tai saanut tarpeeksi asiantuntevaa palvelua. Nettikauppojen ongelma on se, että asiakaskohtaaminen ja aito keskustelu osaavien myyjien kanssa puuttuu. Useat kivijalkakaupat ovat sitä paitsi rakennettu miehille, sellaisen mielikuvan nuo luolamaiset myymälät usein antavat. Esimerkiksi naisia moinen ympäristö voi ahdistaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö hyviäkin myymälöitä, joissa olonsa tuntee kotoisaksi, löytyisi. Täytyy vain osata etsiä. Uusien vempeleiden ja hilavitkuttimien hypistely ja niistä tietoiseksi tuleminen voi saada ajatukset hyppelemään ties minne siveettömyyksiin. Mahdollisesti asiantuntevalta henkilökunnalta saa myös neuvoja tai ratkaisuja ongelmiin, jotka ovat aiemmin hidastaneet petipuuhia. Lue myös: Mikseivät aikuisten lelumarkkinat huomioi kaikkia?

Toisinaan, jos itsensä tuntee epäseksikkääksi, voi vaihtoehtona olla se, että ottaa itsestään viekottelevia kuvia. Jos ei itse osaa omasta mielestään laittautua tarpeeksi näyttävästi, voi antautua meikkitaitoisen ystävän käsittelyyn. Kuvat voi ottaa joko itse, tai luotettavan ystävän kanssa, joka saa rentoutumaan ja heittäytymään. Viekoittelevat kuvat eivät ainakaan omassa mielessäni tarkoita missään nimessä nakukuvia, vaikka toki joku voi kokea ne omaksi jutukseen. Ko. kuvat voi ottaa myös hienoissa alushepenissä tai oikeastaan missä vain, missä juuri sinä päivänä sattuu tuntemaan olonsa vetovoimaseksi ja haluttavaksi. Asu riippuu päivästä ja ihmisen omista mieltymyksistä. Halutessaan otoksia varten voi käydä ostamassa uusia juttuja, jotka korostavat parhaita puolia. Hyvän ja luotettavan tyypin kanssa ja ohjeistuksessa räpsityt kuvat voivat olla suunnattoman voimauttava kokemus. Itsestään voi nähdä uuden puolen, tai sellaisen, joka on jo pitkään ollut unohduksissa.

Mikäli sinulla on intiimi suhde tai suhteita, tai olet tavannut deittisovelluksessa kiintoisan tyypin, kannattaa kokeilla hiukan roisimpaa viestittelyä, jos se yhtään tuntuu omalta jutulta. Viettelevien viestien ei tarvitse, etenkään sen Tinder-sankarin, kanssa johtaa yhtään mihinkään, ei edes tapaamiseen, jos se ei kiinnosta. Tärkeää on, että viestittely tuntuu kivalta, sen tulee saada pieni hymy huulille ja ajatukset laukkaamaan. Halut ovat (ennen kaikkea) korvien välissä. Jotta himot voisivat herätä, on tunnettava itsensä seksikkääksi ja viehättäväksi. Kiusoittelevat viestit voivat pahimmassa ja parhaimmassa tapauksessa saada sukat pyörimään jaloissa ja ajatukset jumiin. Varma siitä ei voi olla. Vaikka tyyppi langan päässä vaikuttaisi kuinka kiinnostavalta muuten, saattaa olla, ettei hän vain ymmärrä vihjailua, tai verbaaliset taidot ovat kuin pahimmasta näkemästäsi pornoelokuvasta. Joillekin ei vain ole suotu kirjoittamisen lahjaa, tai mieltymyksenne eivät kohtaa. Jos kyseessä on kumppani, opeta häntä puhumaan tavalla, joka saa sisälläsi heräämään kauan kaivatun palon. Jos taas viestittelet satunnaisen Tinder-sankarin kanssa ja kurtistelet vain kulmiasi sanon: Ei kun uutta matoa koukkuun vain!

Rentouta itsesi, niin keholtasi, kuin mieleltäsi. Ne kulkevat tiiviisti yhdessä, mutta ovat silti erillisiä. Niitä on huollettava, yhdessä ja erikseen. Koska olet ihan vain rentoutunut tavalla, joka sinusta tuntuu hyvältä? Jos sinun turvapaikkasi ja rauhan tyyssijasi on vastalaskettu kylpy kynttilämeren valossa, tee itsellesi sellainen. Laita musiikki soimaan ja nauti. Jos keho on jatkuvassa ylivireyden tai kivun tilassa, sitä harvemmin on hirvittävän himokas. Tähän voisin lisätä: Ota itsellesi aikaa ja tutustu omaan kehoosi. Vaikka olisikin vakituisessa parisuhteessa, täytyy muistaa, että kyseessä on juuri sinun kehosi ja mielesi. Koska olet viimeksi ottanut aikaa itsellesi ja kaikessa rauhassa tutustunut siihen, mikä tuntuu hyvältä, käyttänyt juuri niitä leluja kuin itse tahdot, mutta kumppanisi vihaa?

Tietenkään, kun puhutaan omien halujen herättelemisestä, ei sovi unohtaa keskustelua. Onko jokin elämässä muuttunut niin, että omat halut ovat laskeneet? Onko jotain pahaa tapahtunut tai kenties vanha trauma noussut syystä tai toisesta pintaan? Pitäisikö sinun puhua tästä mahdollisten kumppanien kanssa tai mennä esimerkiksi seksuaalineuvojen pakeille? Puhuminen auttaa yleensä vaikeiden asioiden käsittelyssä, kunhan avautuu oikeanlaisten ihmisten kanssa. Kumppani(en) on helpompi ymmärtää, mitä käyt läpi, jos kerrot sen heille siten, miten siinä hetkessä pystyt. Kukaan kun ei valitettavasti omaa ajatusten lukemisen jaloa taitoa. Usein se, että asiat joutuu sanallistamaan jollekin sellaiselle, joka ei näe mieleesi, auttaa itseä näkemään asioita uudelta kantilta.  

Keskustelun lisäksi omia tunnelukkoja, epävarmuuksia tai miksei traumojakin voi työstää kirjoittamalla. Tämän työstämisen myötä omat himot voivat jälleen nousta esiin. Kokeile pitää tunnepäiväkirjaa. Millaisia tunteita koit tänään? Mistä ne syntyivät? Miltä kumppanin kosketus tuntui? Ole mahdollisimman avoin. Älä mieti liikaa, vaan anna tekstin virrata mielestäsi sellaisena kuin se sieltä tahtoisi tulla. Kukaan muu ei näe kirjoituksiasi kuin sinä. Vertaamalla tekstejäsi pitemmällä aikavälillä, voit huomata toistuvia positiivisia, sekä negatiivisia käytösmalleja. Vahvista positiivista toimintaasi. Mieti, miten siitä voisi tulla voimakkaampi osa arkeasi. Mitä voisit tehdä haitalliselle toiminnallesi? Tunnetyöskentely ja tunteiden tulkinta on raskas prosessi eikä herätä himoja hetkessä, mutta voi auttaa pitkässä juoksussa huomattavasti ja lähentää intiimejä suhteitasi.

Jos mikään edellä mainituista ei auta herättelemään haluja, kannattaa miettiä se ovatko elämäntavat retuperällä. Nukutko liian vähän? Syötkö huonosti? Stressaatko aivan kaikesta? Useilla ihmisillä stressi nimittäin laskee libidoa valtavasti, samoin kun huonot elämäntavat. Tietysti on niitä poikkeuksia, kuten allekirjoittanut, joka pahimpana stressikautenaan ei juuri ajattelekaan muuta, kuin seksiä.

Haluttomuus on jokaisen seksuaalista kanssakäymistä harrastavan elämässä läsnä kausittain eri elämäntilanteissa. Se on normaali asia, joka nähdään ongelmana. Niin ei pitäisi olla. Halujen puute on ongelma vasta silloin, kun se vaikuttaa ko. olotilassa elelevän henkiseen hyvinvointiin tai suhteeseen. Mikäli tilanne häiritsee, on keinoja sen ratkaisuun monia. Keino, jolla itse saa heräteltyä halujaan, ei välttämättä toimi jossain toisessa elämänvaiheessa tai jollekulle toiselle. Tämä on hyvä muistaa.

Lue myös:Miksi seksuaalisuuteen ja seksistä liittyvistä seikoista vaikeneminen on haitallista?

Vastaa