Vammaisuus

6 asiaa, jotka minulle on sanottu, koska olen vammainen

 

Kuten olen aiemminkin puhunut postauksissani, me vammaiset kohtaamme ajoittain mitä kummallisempia ennakkoluuloja.  Toisinaan ne tuottavat mitä kummallisimpia kommentteja.

  1. ”Kyllä sä vielä jonkun kivan tuolikaverin löydät!” Joo, muuten ihan hyvä, mutta kun arvon rouva, tuolin kanssa on hankala ystävystyä. Ne kun ei oikein juttele takaisin ja arvostan kykyä keskustella. Mitä tulee kaveri – ja seurustelusuhteisiin, tutustun ihmiseen persoonana enkä hänen mahdollisiin rajoitteisiinsa.

 

  1. ”Mä olen aina miettinyt, millaista on harrastaa seksiä vammaisen kanssa!” Ai jaa no jäät varmaan miettimään sitä jatkossakin, sillä tuolla kommentilla menetit mahdollisuuden, että pääsisit sitä itse kokeilemaan ainakaan allekirjoittaneen kanssa.

 

  1. ”Mä oon kateellinen sulle, kun voit aina istua.” Joo, onhan tästä kulkupelistä toki hyötyä esim. keikoilla tai jonoissa nököttäessä, mutta uskallan silti taata, että kaikki vammaiset vahtaisivat menopelinsä kykyyn selvitä arjesta itsenäisesti ja ilman taistelua perusoikeuksista.

 

  1. ”Miten sä pärjäät / eiks toi ole hirveen raskasta?” Sääli  saa allekirjoittaneen näkemään aina punaista. Kyllä, vamman kanssa eläminen on toisinaan hyvin raskasta, kun byrokratia yrittää painaa alas tai kroppa päättää olla harvinaisen haastava ja kipuilla. Mutta muuten elämässä pyyhkii varsin hyvin. Jos joku potkaisee päähän, se on oma mieli ja liian kiireiset aikataulut, vammalla ei ole asian kanssa tekemistä.

 

  1. ”Kulkeeks toi kovaa? Voinks mä kokeilla? ” Jos kommentti tulee lapsen suusta, on se ok. Tietysti erilaisuus ihmetyttää ja on hienoa, että muksu uskaltaa kohdata jotain, joka on hänestä outoa. Kuitenkin, jos kommentti tulee aikuisen suusta, on se lähinnä hämmentävää. Etenkin, jos toinen loukkaantuu siitä, että kieltäydyn. Mitä hän oikein oletti? Että hyppäisin oitis maahan ja luovuttaisin hänelle kulkuvälineeni mitään kyselemättä. Jos pyytäisin hänen autoaan lainaan samalla tavalla, suostuisiko hän?

 

  1. ” On se hienoa, että toi pitää susta huolta.”  Tämä kommentti tulee säännöllisesti joltain elämänsä hehkeimmät päivät ohittaneelta pubiruusulta, jos satun hetken mielijohteesta eksymään johonkin pikkuiseen räkälään ystäväni kanssa. Anteeksi hyvä herra / rouva, mutta allekirjoittaneesta ei tarvitse pitää huolta. 90% todennäköisyydessä seuralaiseni on jonkunlaisessa humalatilassa nautittuaan nopeahkolla tahdilla muutaman olusen. Todennäköisesti minä paimennan häntä.

Miettikäähän seuraavan kerran, millaisia sammakoita olette suustanne päästämässä.

Postaus sai inspiraation Youtubettaja Pahalapsen videosta ”10 asiaa, jotka minulle on sanottu, koska olen gootti.”

 

1 vastaus artikkeliin “6 asiaa, jotka minulle on sanottu, koska olen vammainen”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.