Yleinen

Kynäniekan teehetket jakso 2: Avustajan mietteitä työstä

Tervetuloa seuraamaan Kynäniekan teehetkien toista jaksoa. Olen kirjoittanut useamman avuntarvetta, työnantajuutta ja avustajasuhdetta käsittelevän postauksen, jotka pääset lukemaan alhaalta löytyvästä koosteesta. Näistä julkaisuista puuttuu kuitenkin kokonaan sen toisen osapuolen ääni, nimittäin apukäsien.
Halusin pitkään muuttaa asian ja mietin pätevä ratkaisua. Lopulta keksin istuttaa yhden avustajistani, Riikan, kanssani alas, teehetkelle. Jaksossa keskustelemme siitä, mitä avustajan työ oikeastaan on, työntekijän näkökulmasta. Sen haasteista ja parhaista puolista. Siitä, kenelle työ oikeastaan sopii ja mitä se opettaa tekijälleen. Itse avaan tunteita, joita avustajan läsnäolo minussa herättää.

Kuuntele jakso alta:

Videon editoinnista kiitos Felix Rydmanille.

Aiemmat postaukset avustajiin liittyen:

Miksei henkilökohtaisen avustajan työtä pidetä oikeana työnä?

Voiko avustajasta tulla ystävä?

Kaikkien pitäisi työskennellä avustajina kerran elämässään – vai pitäisikö?

Henkilökohtaisen avustajan tutkinto – uhka vai mahdollisuus?

Mitä henkilökohtaisen avun tarvitseminen on opettanut minulle?

1 vastaus artikkeliin “Kynäniekan teehetket jakso 2: Avustajan mietteitä työstä”

Vastaa