Yleinen

Tunnista aito ystävä

Elämä on joskus takalistosta, mitäs sitä faktoja kiertämään. Meille rakkaat ihmiset auttavat jaksamaan sen synkän ja harmaan kiven läpi, silloin kun on tarve. Me, jotka voimme luottaa omaan tukiverkkoomme, olemme äärimmäisen onnekkaita.

Ystävyyteen liittyy ongelmia. Aito ystävyys on molemminpuoleista. Liian kiltille ihmiselle, kuten allekirjoittaneelle, käy usein niin, että hänestä tulee sylkykuppi. Sylkykuppina tuntuu siltä, että omilla tunteilla ja kuulumisilla ei ole mitään merkitystä. Epäaito ystävä kysyy kuulumisia vain päästäkseen kertomaan omista ongelmistaan. Hän ei huomaa, jos kysymystä kuulumisista vältellään ja ignooraa vastauksen silloinkin, kun todetaan suoraan, että nyt menee huonosti.

Tahdon sanoa teille, jotka kamppailette samaisten ongelmien kanssa: jättäkää nämä ihmiset omaan arvoonsa. Te ette tarvitse heitä elämäänne. Välien katketessa te ette häviä mitään, vaan se on heidän oma mokansa. Jos hyvin käy ja ystävyytenne oli tarkoitettu, he tulevat takaisin tajutessaan minkälaisen kultakimpaleen ovat menettäneet.

En tarkoita, että välit pitäisi katkaista heti, jos toinen käyttäytyy tökerösti. Puhun tilanteista, joissa omista tuntemuksista toisen käytökseen liittyen on puhuttu monesti, mutta muutosta ei ole tapahtunut.

Aito ystävä on kiinnostunut elämäsi pienistä ja suurista käänteistä ja hän haluaa jakaa kanssasi ajatuksiaan ja tekemisiään. Tiedät, että hänelle voi puhua mistä tahansa vailla pelkoa tuomitsemisesta. Oikean ystävän kanssa ei ole väliä kuinka kauan edellisestä kerrasta on, eikä yhteydenpidonkaan tarvitse välttämättä olla säännöllistä. Vaikka viime tapaamisesta olisi vierähtänyt vuosi, voitte aina jatkaa siitä mihin viimeksi jäitte. Aito ystävä on aina rinnalla.

Älkää pitäkö ympärillänne olevia ihmisiä itsestäänselvyytenä. Jos ystävällenne on jokin erikoistaito, älkää käyttäkö sitä hyväksenne ajatellen sen kuuluvan ystävyyteen jotenkin automaationa. Olkaa valmiita maksamaan ystävänne siitä ajasta, jolloin voitte hyödyntää heidän taitojaan Olkaa kiitollisia. Muistakaa näyttää rakkaillenne, mitä he teille merkkaavat.

2 vastausta artikkeliin “Tunnista aito ystävä”

Vastaa